www.t24.com.tr
Dünya  |  Haber Detay
03.09.2010
Erivan'dan 'üçlü toplantı'ya tepki geldi

T24- Türkiye, Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanları'nın, Iğdır'da yapacağı “üçlü toplantı”ya Ermenistan'dan tepki geldi. Ermenistan “Toplantı ile Erivan'ın bölgede istenmediği sinyali vermeyi amaçlandığı”nı öne sürdü.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yapılacağını açıkladığı “üçlü toplantı”yı yorumlayan Ermenistan Siyasi ve Uluslararası Etüdler Merkezi uzmanı Ruben Mehrabyan, “Bu toplantı yapılacak olması, sonuçlarından önemli” derken toplantının hem Ermenistan hem de Batı’ya mesaj oluşturduğunu öne sürdü.


Radikal gazetesinin haberine göre, Ruben Mehrabyan, toplantı ile Erivan’a “bölgede istenmediği” sinyali vermeye amaçlandığını, Batı’ya ise Türkiye ve Azerbaycan’ın çıkarlarının dikkate alınması gerektiği mesajını verileceğini iddia etti.


Toplantının İran’ın yararına olacağını da savunan Mehrabyan, “Toplantı ile verilecek sinyal Rusya’yı da rahatsız etmeli. Rusya, Türk-İran işbirliğine olumsuz yaklaşıyor çünkü bu işbirliğinin Rusya’nın çıkarlarına aykırı bir biçimde geliştiğine inanıyor” diye konuştu.


YORUMLAR
   
Sende git Gürcistan ve Rusyayla üçlü toplantı yap Ermeni kardeşim, her zamanki, oyunlar değil mi bunlar?????
   
Online Ziyaretçi-03.09.2010/18:04
YORUM YAZ

 ADnet Reklamları Siz de reklam verin    


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
G
GAZETELER
AKŞAM
BUGÜN
CUMHURİYET
HABER TÜRK
HÜRRİYET
MİLLİYET
POSTA
SABAH
STAR
TARAF
AKİT
VATAN
YENİ ŞAFAK
ZAMAN
    İSTANBUL
    ANKARA
    İZMİR