www.t24.com.tr
Gündem  |  Haber Detay
02.09.2010
Kılıçdaroğlu Orhan Pamuk arayıp ne dedi?
T24 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklayan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'u aradı. Ünlü yazara CHP'nin görüşlerini aktaran Kılıçdaroğlu, Pamuk'un kendisine “Ben edebiyatçıyım ve böyle siyasi bir tartışmanın tarafı olmaktan rahatsızım. Yurtdışında olacağım için referandumda da oy kullanamayabilirim” dediğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu dün gerçekleşen görüşmede Pamuk’a söylediklerini Cumhuriyet Gazetesi'ne şöyle anlattı:

Kendisine paketin 12 Eylül’le hesaplaşma olduğu yönünde AKP iktidarının tezlerine karşı partimizin görüşlerini anlatma fırsatı buldum. Kendisine şunları söyledim: “Bu anayasa bırakın 12 Eylül dönemi ile hesaplaşmayı, o dönemden daha ağır biçimde var olan haklarınızı dahi elinizden alacak. Danıştay’a gitme hakkını vatandaşın elinden almayı 12 Eylül paşaları bile akıl edememişti. Ama bu pakette maalesef bu da var.”

Sayın Pamuk ise görüşlerime saygı duyduğunu belirttikten sonra kendisinin siyasetçi değil, edebiyatçı olduğunu ve bu tartışmalara girmeyi hiç doğru bulmadığını belirtti.

Sayın Pamuk’un görüşleri bizi dinledikten sonra değişti mi, değişmedi mi bunu bilme imkânımız yok. Ama bugün yurtdışına çıkacağını ve o nedenle oy kullanamayacağını söyledi. Tercihi ne olursa olsun görüşlerine saygı duyuyoruz. Oldukça içten bir görüşme olduğu kanaatindeyim.


Pamuk’tan Kılıçdaroğlu’na tavsiye

Pamuk’un görüşme sırasında CHP liderine, kendisini yakından takip ettiğini belirterek “Kendi bildiğiniz doğruları söylemeye devam edin. Nasılsanız öyle davranın. Ben de yıllardır öyle yapıyorum. Başarımda bu özelliğimin rolü büyüktür” tavsiyesinde de bulunduğu öğrenildi.



YORUMLAR
   
sn.Kılıçdaroğlu orhanbeye chp yi anlatarak ondan bir tepki alacağınımı sandı.orhanbey ülkesiyle ülkesinin sorunlarıyla ilgilenen biri değilki.onnun için demokrasi hukuk gerekli değilki.o zaten buralı değil.arada sırada geliyor nobelden dolayı seçkin yeri olan biri gibi kalıyor gidiyor.evet dese neolur hayır desene olur.ülkesine milletine bu kadar yabancı olan biride çok kaale alınmaya değmez.nobel ayağa düşeli çok oldu.savaşseverlere barış ödülü verildikten sonra edebiyat ödülüde anlamsızdır.NH
   
Online Ziyaretçi-02.09.2010/16:19
Tarikata girmek istiyor,yurt dışında olmaz ise evet oyu kullanacak.Anayasadan anlamadığını söyleyen birinin yapılan değişikliğe evet diyeceğini belirtmesi saçmalık.Ben bu işten anlamıyorum anlayanlar da yarsav gibi tehlikeli buluyorlar bu değişikliği diyebilir miydi acaba ?Doğru var mı kim bilir sorusunu da sormamış bir aydın olabilir bu kişi!
   
Online Ziyaretçi-02.09.2010/14:26
Pamuk gibi adam. Kemiksiz, kılçıksız. Başbakan arıyor "Evet" diyor. Kılıçdaroğlu arıyor, "Ya aslında yurt dışında olacağım" diyor. Ne güzel, daha ne istiyorsunuz.
   
Online Ziyaretçi-02.09.2010/14:03
kilcdaroglu'nun yaptigi buyuk bir ahmaklik ve kabalik. bir politikaci, dunya capinda bir yazari goruslerinden dolayi arayip, fikrini degistirmek icin ikna etmeye ugrasiyorsa bu: 1. o yazarin fikrine saygi duymadigini 2. "ben senden daha iyi biliyorum, bak sen bilmiyorsun" demek istedigini ve 3. kendisinin dustugu aciz ve zavalli durumu gosterir. o kadar. bunu cikip ovunulecek birseymis gibi anlatmasi ise bir baska zavallilik.
   
Online Ziyaretçi-02.09.2010/13:47
Kılıçdaroğlunun yaptığı büyük incelik. Pamuk evet oyu vereceğini söyleyrek kendisini küçültmüştür. Kitaplarından pek hoşlanmasam da başarılarını kutluyordum. Artık benim için çok sıradan biri. Kılıçdaroğluna tavsiyede bulunacak biri hiç değil.
   
Online Ziyaretçi-02.09.2010/13:15
YORUM YAZ

 ADnet Reklamları Siz de reklam verin    


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
G
GAZETELER
AKŞAM
BUGÜN
CUMHURİYET
HABER TÜRK
HÜRRİYET
MİLLİYET
POSTA
SABAH
STAR
TARAF
AKİT
VATAN
YENİ ŞAFAK
ZAMAN
    İSTANBUL
    ANKARA
    İZMİR