www.t24.com.tr
Yaşam  |  Haber Detay
18.08.2010
Depremde koruyan yatak icat edildi

T24- Çinli bir mucit, depremde "tam koruma" sağlayan yatak icat etti.


Cumhuriyet'in derlediği habere göre, China Daily gazetesi, 66 yaşındaki Vang Vınşi'nin patentini aldığı yatağın dört bir yanının, içme suyu, konserve yiyecek, megafon ve çekiç konulabilen dolaplarla çevrili olduğunu, yatağın depremden sonra göçük altında kalan kişinin günlerce dayanabilmesini sağlayabildiğini yazdı.
Gazetenin haberinde, sarsıntı sırasında sert bir tahtanın yatağın üzerini kaplayarak, molozun yataktaki kişinin üzerine düşmesini engellediği belirtildi.


Yatağın özellikle az katlı, tuğla ya da beton evlerde kullanıma yönelik olduğunu ifade eden Vang, "Vınçüen ve Yuşu depremleri çok can aldı. Yapabileceğim en iyi şeyin ölümleri engelleyebilecek bir şey icat etmek olduğunu düşündüm" dedi.

2008'de Çin'in güneydoğusundaki Sichuan eyaletinde meydana gelen, merkez üssü Vınçüen kenti olan depremde 87 binden fazla kişi, Nisanda Çinghai eyaletinin Yuşu kentinde meydana gelen depremde 2 bin 700'e yakın kişi yaşamını yitirmişti.


YORUMLAR
   
YORUM YAZ

 ADnet Reklamları Siz de reklam verin    


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
G
GAZETELER
AKŞAM
BUGÜN
CUMHURİYET
HABER TÜRK
HÜRRİYET
MİLLİYET
POSTA
SABAH
STAR
TARAF
AKİT
VATAN
YENİ ŞAFAK
ZAMAN
    İSTANBUL
    ANKARA
    İZMİR