www.t24.com.tr
Sağlık  |  Haber Detay
24.02.2010
Sigara içenlerin IQ'su daha düşük
T24 - Reuters'tan yılın en tartışılacak sağlık haberi! Sigara içenlerin IQ'su daha düşük...

Günde 1 paket ya da daha fazla sigara içen kişilerin zeka seviyesi içmeyenlere oranla 7.5 puan daha düşük çıktı...
Bir insan ne kadar çok sigara içiyorsa IQ seviyesi de o kadar düşük oluyor...

İsrail'de araştırmaya konu olan 20 bin kişilik grubun içinde;

> Sigara içmeyenlerin IQ ortalaması: 101
> Sigara içenlerin IQ ortalaması: 94
> Günde 1-5 sigara içenlerin IQ ortalaması: 98
> Sigaraya 18'inden sonra başlayanların IQ ortalaması: 97
> Günde 1 paket ya da daha fazla sigara içenlerin IQ ortalaması: 90

Uzmanların tavsiyesi: düşük IQ seviyesine sahip kişiler okul çağlarında belirlensin, bunlar sigaraya başlamaya en yatkın kişiler olacağı için sigaranın zararlarını anlatan kampanyalar özellikle bu kişiler üzerine yoğunlaşsın.

İsrail'de yaklaşık 20.000 asker üzerinde yapılan araştırmalar sigara içenlerin IQ'larının sigara içmeyenlere oranla daha düşük olduğunu ortaya koydu. Ayrıca araştırmaya göre kişi ne kadar çok sigara içerse IQ'su o kadar düşük oluyor. Tel Hashomer'de bulunan Sheba Sağlık Merkezi'nde yapılan araştırmada günde bir paket içen gençlerin IQ'larının sigara içmeyenlerden ortalama 7.5 puan daha az olduğu belirtilirken zihinsel ve davranışsal sorunları olan kişilerin sigaraya sarılmasının önemli bir neden olduğunun altı çizildi. 18 yaşındaki 20.211 kişiyi inceleyen Dr. Mark Weiser'a göre bu kişiler sigaranın zararlarının anlatıldığı kampanyalarda ana hedef kitlesi olarak alınmalı.



YORUMLAR
   
sigara kullanmayan IQ seviyesi çok kişi gördüm saçmalık bu içen kendi cebinden içer kime ne amaç vergi, vergi olmasın hiç ilgilenirlermi acaba.
   
Online Ziyaretçi-16.03.2010/20:21
saçmalamış, kim bu test i yaptısa
   
Online Ziyaretçi-13.03.2010/15:13
YASAKLARA UYULSUN DİYE OLMADIK LAFLAR ÇIKARTILIYOR.ARAŞTIRMACILAR SİGARA İÇEN GERİ ZEKALILARI DENEK ALMIŞTIR. SİGARA İÇENLERDEN VE İÇMEYENLERDEN DE GERİ YADA ÜSTÜN ZEKALI OLAN VARDIR.
   
Online Ziyaretçi-25.02.2010/16:40
Doğruki (IQ seviyesi yeterince düşük ;) insanlar halen sigara içiyor
   
Online Ziyaretçi-25.02.2010/15:35
ne alakası var bülent arınç sigara içmiyorki
   
Online Ziyaretçi-24.02.2010/22:58
doğruluk payı olsa gerek aklı olan kendini ömür boyu zehirler mi
   
Online Ziyaretçi-24.02.2010/15:46
YORUM YAZ

EN ÇOK OKUNAN SAĞLIK HABERLERİ
 ADnet Reklamları Siz de reklam verin    


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
G
GAZETELER
AKŞAM
BUGÜN
CUMHURİYET
HABER TÜRK
HÜRRİYET
MİLLİYET
POSTA
SABAH
STAR
TARAF
AKİT
VATAN
YENİ ŞAFAK
ZAMAN
    İSTANBUL
    ANKARA
    İZMİR
EN ÇOK YORUMLANANLAR