Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın Harkiv'deki saldırıları nedeniyle tüm yurtdışı gezilerini iptal etti

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, son 24 saat içerisinde Harkiv bölgesinde son 24 saat içinde üç sivilin öldürüldüğünü ve bir Rus insansız hava aracının iki polisi yaraladığını açıkladı

15 Mayıs 2024 13:53

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Harkiv'deki saldırıları nedeniyle tüm yurtdışı gezilerini erteledi. Daha önce Zelenski'nin İspanya ve Portekiz'e yapacağı ziyaretlerin iptal edildiği açıklanmıştı. 

Reuters'ın haberine göre; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin basın sekreteri Sergiy Nikiforov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Zelenski önümüzdeki günlerde yapılması planlanan tüm uluslararası etkinliklerin ertelenmesi ve yeni tarihlerin koordine edilmesi talimatını verdi" dedi. 

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı, son 24 saat içerisinde Harkiv bölgesinde son 24 saat içinde üç sivilin öldürüldüğünü ve bir Rus insansız hava aracının iki polisi yaraladığını açıkladı. 

Yine Reuters'ın haberine göre; Savunma Bakanlığı, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Harkiv bölgesinde iki ve Zaporijya bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığını söyledi.