Spor

Ronaldo'dan 25 maçlık yenilmezlik serisini koruyan Kürt boksöre tebrik

19 Mayıs 2024 15:58

Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası'nda Maraş Pazarcıklı Kürt boksör Agit Kabayel, dün gece yaptığı maçta Kübalı rakibi Frank Sanchez'i nakavt ederek şampiyon oldu. Kabayel'in kariyerindeki 25. maçını da kayıpsız geçmesi, onu dünya rekoruna bir adım daha yaklaştırdı.

Maçın en çarpıcı anlarından biri, ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun da maçı tribünden takip etmesiydi. Maç sonrası ringe çıkan Ronaldo, Kabayel'i tebrik etti. İzleyiciler arasında "Yes Kurdish Power" tezahüratları yankılandı.

Tercümanı da Kürt

Amidahaber'in aktardığına göre, en son Suudi Arabistan’da oynamaya başlayan dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo tercümanlığını bir Kürde emanet etti. Ronaldo’nun tercümanı Efrinli Mehmud Henan. Ronaldo’nun tercümanlığını yapan Mehmud Henan, Efrin’in Raco ilçesi doğumlu. Henan anadili Kürtçenin yanı sıra, İngilizce, Hırvatça, Sırpça, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Boşnakça biliyor.

Agit Kabayel kimdir?

23 Eylül 1992'de Almanya'nın Leverkusen kentinde doğan Kabayel, Kahramanmaraş, Pazarcık'tan göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. Profesyonel boks kariyerine Almanya'da devam eden Kabayel, 2017'den 2019'a kadar Avrupa şampiyonluğu da dahil olmak üzere birçok başarıya imza attı. En son Kübalı rakibini mağlup ederek yenilmezliğini sürdürdü.