Spor

Premier Lig'de VAR kararlarını hakemler anonsla açıklayacak

Hakemlerin stat içi anonsları 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılmıştı

01 Mayıs 2024 11:32

İngiltere'de Profesyonel Maç Görevlileri Kurulu (PGMOL) operasyon müdürü Howard Webb, Premier Lig'de yapılan Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemelerinin ardından hakemlerin stadyumlarda karar gerekçesini bir anonsla açıklayacağını duyurdu.

İngiltere Premier Lig'i yarı otomatik ofsayt sisteminin ardından VAR teknolojisiyle ilgili yeni bir uygulamaya gidiyor.

The Athletic'in haberine göre, Premier Lig'deki hakemlerin VAR kararlarının gerekçesini açıklamak adına stadyum içi anonslar yapacağı kaydedildi.

Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılmıştı

Hakemlerin stadyum içi anonsları Avustralya ve Yeni Zelanda'da düzenlenen 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılmıştı.

Fas'taki FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Arjantin'deki 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda kullanıldıktan sonra ilk kez üst düzey bir Dünya Kupası'nda uygulandı.

"Gerekçesini açıklamak faydalı olacaktır"

Webb yaptığı açıklamanın bir kısmında, "Kadınlar Dünya Kupası gibi FIFA turnuvalarında görmüş olabileceğiniz şeylerden biri de hakem ekrana çıktıktan sonra yaptığı anonslardır. Biz de buna bakıyoruz ve bunun Premier Lig'de kullanabileceğimiz bir şey olup olmadığı konusunda açık fikirli davranıyoruz.

Bu gibi durumlarda hakemin stadyumdaki herkesle konuşabilmesi, bir önceki pozisyonda yapılan faul nedeniyle neden penaltı vermediğinin gerekçesini açıklayabilmesi gerçekten faydalı olacaktır" dedi.