Politika

Özgür Özel'den İyi Partili Adnan Beker'e "Allah memleketi korumuş" yanıtı: Konuşursam kalbini kırarım!

05 Eylül 2023 11:05

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'in, "Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamamışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş" sözlerine tepki göstererek, "Bir şey söylersem kalbini kırarım" dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında konuşan Özel, Beker'in açıklamasının kendisine sorulması üzerine şunları söyledi:

"Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek. CHP de İyi Parti de kendi özeleştirisini yapmalı. Şimdi ona öyle ifadeler kullanılır ki vatandaşın karşısında birlikte oy istemiş insanlara yakışmaz. Sistemin getirdiği bir çarpıklık var, bizim de doğru yapmadığımız bir okuma var. Partilerin birbirine nezaketi hallaç pamuğu gibi atılmış durumda. Bunu düzeltmek lazım."

TIKLAYIN - İyi Parti milletvekili Adnan Beker'den Altılı Masa'ya ağır eleştiri: Kazansaydık bakanları atayamazdık, Allah memleketi korumuş!

Beker, "Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamamışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ'a İçişleri, Kültür Bakanlığı, MİT verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan, Davutoğlu açıklıyor. Adamlar iyi ki kazanmamış diyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı da Babacan da söyledi" demişti.