Gündem

Nihal Candan'dan dikkat çeken açıklamalar: Babama söz verdim, artık mesleğimi yapacağım

Mahkemenin Nihan Candan için verdiği tahliye kararına müşteki avukatları itiraz etti

01 Mayıs 2024 16:21

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerden Nihal Candan geçen günlerde anoreksiya hastalığına yakalanması gerekçesiyle tahliye edilmişti. Mahkemenin Nihan Candan için verdiği tahliye kararına müşteki avukatları itiraz etti.

Nihal Candan'ın, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladığı, yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'ın "anoreksiya nervozaya" yakalanmıştı. Nihal Candan'ın 37 kiloya kadar düştüğü ve psikolojisinin de bozuk olduğu iddia edilmişti. Candan kardeşlerin annesi Umut Candan ile baba Hakan Candan da kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ve "Nihal'in sağlığından endişe ediyoruz" diye konuşmuştu. Tüm süreci Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'e anlatan Nihan Candan, "Açlık grevi falan da değildi. Psikolojik olarak midem almadı ve hiç acıkmadım'' dedi.

Candan'ın tavırları, müşteki avukatların da dikkatini çekti ve tahliyesine itiraz edildi. İtirazda, sanığın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilecek gibi davranmadığı ve televizyonlarda boy gösterdiğine dikkat çekildi.