Gündem

Nagehan Alçı: Bir anda ortaya çıkan bir avukat ve medyada değişen iklim; belli ki devlet bu davayı bitirmek istiyor; işaretler Kavala’nın beraat edeceğini gösteriyor

“Hilal Zengin ismini hiç duymamıştım. Yargılamanın yenilenmesi talebi için yakın zaman önce dosyaya vekâlet sunmuş. Bir anda ortaya çıkan bir avukat ve medyada değişen iklimle birlikte yer alan ilginç bir tez… Tesadüf olmadığı apaçık. Belli ki devlet bu davayı nihayet bitirmek istiyor…”

15 Mayıs 2024 17:56

T24 Haber Merkezi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, yaklaşık 7 yıldır tutuklu olan Osman Kavala’nın yargılamanın yenilenmesi talebinin ardından yeni mahkeme heyeti belirlenmesiyle devam eden süreci yorumlarken, “İşaretler Kavala’nın beraat edeceğini gösteriyor” görüşünü dile getirdi. Nagehan Alçı, Habertürk’te “7 yıl sonra Osman Kavala” başlığıyla yayımlanan yazısında, Kavala’nın “başından sonuna hukuken büyük boşluklar barındıran iddianameler dayanak gösterilerek 7 yıldır cezaevinde tutulduğunu” vurgulayarak “31 Mart seçimlerinden sonra havanın değişmesi ile birlikte bunun geç de olsa farkına varıldı. İşaretler Kavala’nın beraat edeceğini gösteriyor” dedi.

Alçı, Kavala’nın avukatlarından Hilal Zengin için de şu görüşleri paylaştı:

Osman Kavala’nın avukatları Köksal Bayraktar’ı, İlkan Koyuncu’yu tanıyorum ancak bugüne kadar Hilal Zengin ismini hiç duymamıştım.

Yargılamanın yenilenmesi talebi için yakın zaman önce dosyaya vekâlet sunmuş. Yeniden yargılama gerekçesi olarak Abdülkadir Selvi’nin yazdığı tezi ileri sürüyor. Bir anda ortaya çıkan bir avukat ve medyada değişen iklimle birlikte yer alan ilginç bir tez… Tesadüf olmadığı apaçık.

Belli ki devlet bu davayı nihayet bitirmek istiyor… Osman Kavala’nın hukuksuz yargılandığını, hakkındaki suçlamaların mantık çerçevesinden ve inandırıcılıktan uzak olduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belki de en çok dile getiren gazeteci olarak söylüyorum: Hilal Hanım’ın sunduğu ve Abdülkadir Selvi’nin yazığı gerekçe mantıktan son derece uzak…

Nagehan Alçı, “güvendiği hukukçulardan aldığını” vurguladığı bilgiye göre, “Gezi davasını hukuka aykırı delil, AİHM kararı veya Anayasa Mahkemesi’nde bekleyen bireysel başvuru gibi çok daha makul gerekçelerle” ele almanın daha doğru olacağını dile getirdi.