Gündem

Melih Altınok, Cem Küçük ve Ersoy Dede isyan etti; emniyet şeridini çakarlı araçla işgal edip, koruma polislerine çanta taşıtan gazeteciler kim?

06 Mayıs 2024 11:14

T24 Haber Merkezi

AKP'ye yakın gazeteciler Melih Altınok, Cem Küçük ve Ersoy Dede, devletin tahsis ettiği korumalarla gezen ve çakarlı araçlarla emniyet şeridini işgal eden gazetecilerin, koruma polislerine şoförlük yaptırdıklarını ve çanta taşıttıklarını iddia ettiler. 

Sabah yazarı Melih Altınok, "Gazetecinin polis koruması mı olur?" başlıklı yazısında, ünlü isimlere ve gazetecilere koruma verilmesini, "Korumasız gezemiyorlarsa az yesinler de parasını ceplerinden versinler. Ama tabii o zaman trafikte çakarlı arabaları kullanamazlar, akşam yemeğinde Bebek Otel'e yetişmek için trafiği terörize edemezler değil mi?" sözleriyle eleştirdi. Sık sık ünlülerin yanında şoförlükten çanta taşımaya kadar alakasız işler yaptırılan görevlilerin yakınmalarını dinlediğini ifade eden Altınok, "Aralarında gazetecilerin korumalığını yapanlar da var" diyerek, "Her şey bir yana, gazetecinin polis korumasıyla gezmesi nedir arkadaş?" sorusunu sordu. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Altınok'un eleştirilerini destekleyen Cem Küçük, tasarruf tedbirleri kapsamında, tehdit alanların haricindeki gazetecilerin ve ünlülerin polis korumalarının kaldırılmasını istedi. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Maalesef bazı gazeteci ve ünlüler koruma polislerine şoförlük yaptırıyor. Veyahut Melih’in dediği gibi çanta taşımaya kadar alakasız işler yaptırılıyor. Polislerimizin daha ciddi işleri var" ifadelerini kullanan Küçük'ün, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da etiketlediği dikkat çekti. 

Cem Küçük'ün paylaşımını alıntı yapan bir başka AKP yanlısı gazeteci Ersoy Dede, "Dolayısıyla gazetecinin çakarlı arabayla emniyet şeridinde ne işi olur? Bütün gün emniyet şeridi ayılarına parmak sallayan gazeteciler, yayından çıkınca kendileri aynısını yapıyor" dedi. Dede, "İsim istemeyin benden. Onlar kendini biliyor" diye yazdı.