Dünya

Kral Charles, üst düzey askerî görevini Prens William'a devretti

Charles, "Galler Prensi'nin yeni baş albayınız olmasıyla gelecekte daha da güçleneceğinizi umuyorum. İşin güzel tarafı, kendisi gerçekten de çok iyi bir pilot. Bu da cesaret verici" dedi

13 Mayıs 2024 15:26

Kral Charles, düzenlenen bir törenle oğlu Prens William'a üst düzey bir askerî görev devretti. Kral, "Harika olan şey, onun gerçekten de çok iyi bir pilot olması" dedi.

Kral Charles, 32 yıl boyunca Kara Kuvvetleri Hava Kolordusu'nda yürüttüğü baş albaylık rütbesini en büyük oğlu Galler Prensi William'a devretti. 

Helikopterle Hampshire'daki Ordu Havacılık Merkezine gelen Kral, askeri unvanın resmî devir teslim töreni için Prens William ile bir araya geldi.

Doğaçlama bir konuşma yapan Kral, "32 yılın ardından bu anın büyük bir hüzünle dolu olduğunu" söyledi. Ordu Hava Birliği'nin Irak ve Afganistan'daki çalışmalarına duyduğu "büyük hayranlıktan" bahsetti ve ardından en büyük oğlunun görevi devraldığını onayladı. 

Charles, "Galler Prensi'nin yeni baş albayınız olmasıyla gelecekte daha da güçleneceğinizi umuyorum. İşin güzel tarafı, kendisi gerçekten de çok iyi bir pilot. Bu da cesaret verici" dedi. 

Prens William, Anglesey'deki RAF Valley'de üç yıl geçirerek bir RAF arama ve kurtarma pilotu olmuştu.