Gündem

Kobani kararlarına CHP'den tepkiler: Kobani davasında çıkan kararlar AKP’nin siyasi intikamı

16 Mayıs 2024 17:11

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı 108 sanıklı Kobani davasında Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Çok sayıda siyasetçiye yüzlerce yıllık ceza verilen davaya ilişkin CHP'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Kobani davasının “tarihi” olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kobani kumpas davası kararları, bir taraftan Türkiye’nin çağdaş hukuk devletinden ne denli uzaklaştığını diğer taraftan da AKP ve normalleşme sözcüklerinin birbirine mesafesini göstermesi bakımından ‘tarihi'dir.’”

Erdan Kılıç: AKP’nin siyasi intikamı

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Birileri AKP’den yumuşama ya da normalleşme beklerken onlar intikam planlarını devreye sokmuş. Kobani davasında çıkan kararlar AKP’nin siyasi intikamıdır. Demokrasimize, hukuka, birlik ve bütünlüğümüze darbedir. Vicdanlar bu kararı kabul etmez!"

Alp: Hukuki açıdan da “anormal”

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp de şöyle yazdı:

"Kobani davasında verilen kararlar siyasi açıdan otoriterleşmeyi besleyen; hukuki açıdan da “anormal” kararlardır. Bir kez daha yargı eli ile siyaset dizayn edilmiş ve muhalif siyasetçilerden siyasi intikam alınmıştır. "

TIKLYIN - Kobani davasında kararın ardından iktidar kanadından ilk yorum: "Hayırlı olsun"

TIKLAYIN - Kobani davasında karar açıklandı

TIKLAYIN - Kobani davasında 10 yıl hapis cezası verilen Ahmet Türk: Demirtaş'ı hedef haline getirdiler, bunu bir intikam davasına dönüştürdüler

TIKLAYIN - Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?