Dünya Basınında Bugün

Kobani davası Alman basınında, NATO'da fikir ayrılığı, Terim "aceleyle" kovuldu | Dünya Basınında Bugün

17 Mayıs 2024 09:59

T24 Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden FAZ, Kobani davasında açıklanan kararları ilk sayfasına taşıdı. New York Times, NATO'nun Ukraynalı askerleri eğitmesi için savaş devam ederken Ukrayna topraklarına asker göndermeyi tartıştığını ifade etti. Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu'nda PAOK'a 4-1 mağlup olan ve şampiyonluk şansını yitiren Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi.

17 Mayıs 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Slovakya Başbakanı vurulduktan sonra "henüz kurtulmuş değil"

Slovakyalı yetkililer, çarşamba günü suikast girişiminde vurulan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun durumunun stabil olduğunu ancak "henüz tam anlamıyla hayati tehlikeyi atlatmadığını" ifade etti. The Guardian suikast girişimim Avrupa'da büyük şok yarattığını ve artan kutuplaşmayı gözler önüne serdiğini ifade etti.


New York Times | NATO, Ukrayna'ya yardım etmeleri için asker göndermeyi düşünüyor

New York Times, NATO'nun Ukraynalı askerleri eğitmesi için savaş devam ederken Ukrayna topraklarına asker göndermeyi tartıştığını ifade etti. Gazete, bunun daha önce NATO tarafından çizilen kırmızı çizgileri bulanıklaştıracağını ve ABD ile Avrupa'yı savaşın daha da içine çekebileceğini ifade etti. ABD, bu fikre "hayır" demeye devam ediyor.


Frankfurter Allgemeine | Türkiye'de Demirtaş'a 40 yıldan fazla hapis cezası

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden FAZ, Kobani davasında açıklanan kararları ilk sayfasına taşıdı. Dava kapsamında, 47 ayrı suçtan yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis cezası verildi. 


Moscow Times | Ukrayna, Rus askerleri Harkov bölgesinde sivilleri öldürmekle suçladı

Ukrayna, perşembe günü Rusya'yı geçen hafta kara saldırısı başlattığı Harkov'un Vovçansk kasabasında sivil öldürmek ve gözaltına almakla suçladı. 

İçişleri Bakanı İgor Klimenko, "Rus askerleri sivilleri esir alıyor" dedi ve istihbarat raporlarının Ukraynalıların şehri tahliye etmesine izin verilmediğine işaret ettiğini söyledi. 

"İnsanları kaçırmaya ve onları zorla bodrum katlarına sürmeye başladılar" diyen Klimenko, Rus ordusunun sivillere ateş açtığı bilgisi olduğunu aktardı. 

Bakan, "İşgalcilerin komutlarını dinlemeyen, koşarak kaçmaya çalışan bir Vovçansk sakini Ruslar tarafından öldürüldü" dedi. 

Harkov'da bölge polisi, konuyla ilgili savaş suçu soruşturması başlattı. 


eKathimerini | Terim dışarı: Panathinaikos efsanevi Türk teknik direktörü aceleyle kovdu

Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu'nda PAOK'a 4-1 mağlup olan ve şampiyonluk şansını yitiren Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi.

eKathimerini,  Terim'in "işlerini yoluna koyamadığı" görülünce aceleyle görevden alındığını belirtti. Bu hafta sonu Olympiakos'la oynayacakları karşılaşmada takımın başında Terim'in yerine getirilen Christos Kontis olacak. 


Al Jazeera | İsrail, Güney Afrika'nın Refah saldırısının durdurulması talebine yanıt verecek

Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı'ndan (UAD) acilen İsrail'in Gazze'nin Refah kentindeki saldırılarını sonlandırması ve Gazze genelinde askeri faaliyetlerini durdurması için emir vermesini talep etti.

İsrail bugün UAD'de bu talebe karşı hazırladığı yanıtı verecek.