Gündem

İBB'nin kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetmişti: 5 yaşındaki Eda Nur'un cenaze töreni düzenlendi

29 Nisan 2024 17:34

Küçükçekmece'de kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer için cenaze töreni düzenlendi.

Eda Nur'un cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Kıraç Cemevi'ne getirildi. Cenaze töreni için yaklaşık 2 yıldır Marmara Cezaevi'nde tutulan Baba Emrah Boduk'un gelmesi beklendi.

Eda Nur için saat 17.00'de cenaze töreni yapıldı. Törene İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

Ne olmuştu?

5 yaşındaki Eda Nur Gezer, İstanbul Küçükçekmece'de, İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetmişti. İBB ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Eda Nur'un cenazesi annesinin kimliği olmadığı gerekçesiyle annesine teslim edilmemiş ve cezaevinde tutuklu bulunan babadan DNA örneği alınmıştı. Anne Nurcan Gezer, "'Ben çocuğun annesiyim, doğum kağıdım var bana teslim edin' diyorum, vermiyorlar babasının DNA testini bekliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN-5 yaşındaki Eda Nur su birikintisine düşerek hayatını kaybetmişti: İBB soruşturma başlattı

Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, (29 Nisan 2024)  bugün yaptığı konuşmasında 5 yaşında hayatını kaybeden Eda Nur Gezer için, "İstanbul'un göbeğinde bir parkta basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşındaki evladımız hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.