Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: Artık adaletten, ahlâktan bahsedeni dışlıyoruz “muhalefet dili ile konuşuyor” diye

Ahmet Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Abdullah Gül, daha kimler kimler hep savruldular değil mi? Neden?

25 Aralık 2022 09:48

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye'de adalet sisteminin çöktüğünü belirterek "Bir zamanlar “Zulüm nereden gelirse gelsin ona karşıydık, mazlum kim olursa olsun onun yanındaydık” şimdi yargı yoluyla zulüm icra ediliyor ve bu, siyaseten bizim işimize geliyorsa “yargı sürecine saygı”yı şiar haline getirdik değil mi? O yargı süreci, sonunda bizi biçiyorsa hiç de saygıya layık değildi bir zamanlar. “Adalet adalet” diye bağırıyorduk. Öyle ki siyasi hareketimizin sembolü haline gelmişti adalet" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Bir ara “Mücahittik müteahhit olduk” der hayıflanırdık, şimdi “ne idik ne olduk” diye soracak bir hassasiyetimiz kaldı mı? Artık adaletten, ahlâktan bahsedeni dışlıyoruz “muhalefet dili ile konuşuyor” diye. Bunlar rakiplerimizi yargılamak için kullanılabilir, bize hatırlatıldığında haddi aşmak olur değil mi? Ahmet Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Abdullah Gül, daha kimler kimler hep savruldular değil mi? Neden? Çünkü mahalleyi sorguluyorlar değil mi?" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...