Gündem

Kadıköy'de tarım dönemi: Fideler toprakla buluştu

12 Mayıs 2024 17:57

Kadıköy Belediyesi'nin doğal tarım yöntemleriyle sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan erişim sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Kadıköy Bostanları" projesinde yaz dönemi başladı ve ilk fideler toprakla buluştu.

Kadıköy Belediyesi'nin her yıl yaz ve kış dönemi olmak üzere toplamda 592 kişiye hizmet verdiği Kadıköy Bostanları'nda, yaz sezonu için yaklaşık 3 bin Kadıköylü başvuruda bulundu. Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan kura çekimi sonucunda, Fenerbahçe, Moda, Acıbadem ve Göztepe mahallelerinde bulunan 4 bostanda toplamda 592 kişi bostanları kullanmaya hak kazandı.

Bostan kullanıcıları, bu hafta sonu düzenlenen törenlerle açılışı yapılan bostanlarda, belediye tarafından kendilerine verilen fideleri ve tohumları toprakla buluşturdu. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Kadıköy Bostanları'nın açılışında yaptığı konuşmada, kent hayatının yoğun temposundan uzaklaşarak kendi sebzelerini yetiştirebilecekleri bostanlarda geçirecekleri keyifli bir döneme vurgu yaptı. Başkan Kösedağı, aynı zamanda bostanların komşuluk ilişkilerini güçlendirdiği ve dayanışmanın bir merkezi haline geldiğini belirtti.

Bostanda ilk defa ekim ve dikim yapacak olan Begüm Bozoğlu, apartmanda oturdukları için bahçe fırsatlarının olmadığını belirterek, bu nedenle başvurduğunu ifade etti. Bozoğlu, fideleri alıp toprakla uğraşmanın heyecan verici olduğunu dile getirerek, "35 yaşındayım ve ilk defa elim toprağa değiyor" dedi.