Dünya

Joe Biden ve Donald Trump, iki canlı yayın tartışması konusunda anlaştı

16 Mayıs 2024 11:26

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, Haziran ve Eylül aylarında iki canlı yayın tartışmasında karşı karşıya gelmeyi kabul etti.

27 Haziran'daki ilk forumu CNN, 10 Eylül'deki ikinciyi ise ABC yayımlayacak. İlk tartışmaya seçimin en kritik eyaletlerinden Georgia ev sahipliği yapacak. Anketler, eyaletin Biden'a da Trump'a da gidebileceğine işaret ediyor. 

CNN, Haziran ayında yapılacak tartışmaya seyirci alınmayacağını bildirdi. 

Bağımsız aday Robert F Kennedy Jr., iki ana akım partinin adayını kendisini dışlamakla suçladı. Kennedy daha sonra CNN'deki tartışmaya katılmak için gerekli şartları karşılayacağını ifade etti.

Trump daha sonra kendi sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı paylaşımda 2 Ekim'de yapılmak üzere Fox News'tan gelen bir canlı yayın tartışması teklifini kabul ettiğini söyledi. Ancak Biden'ın kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon, Başkan'ın şartlarının iki canlı yayın tartışması yapılması olduğunu ve Trump'ın bu şartları kabul ettiğini ifade etti.

Biden, haziran ve eylül ayında iki tartışma önermiş, Trump hızlı bir şekilde kabul etmişti. Trump daha sonra ikilinin her hafta tartışmasını önerdi.