Spor

Galatasaray'ın bel kemiği 3 yıldız

28 Nisan 2024 13:11

Süper Lig'de son düzlüğe girilirken, lider Galatasaray, geçtiğimiz hafta en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarmıştı. Bu süreçte, sarı-kırmızılılarda 3 futbolcunun sergilediği üstün performans özellikle dikkat çekiyor.

Süper Lig'de bitime dört hafta kala lider Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. Takımın başarısında öne çıkan üç oyuncu; Uruguaylı Fernando Muslera, Belçikalı Dries Mertens ve Arjantinli Mauro Icardi, performanslarıyla fark yarattı.

Mertens Asist Kralı

Adana Demirspor maçında iki asist yaparak takımının galibiyetine katkıda bulunan Dries Mertens, toplamda 13 asistle ligde asist lideri konumunda. Belçikalı yıldız, son altı maçta dokuz gole doğrudan katkı sağlayarak formunu sürdürüyor.

Muslera Kaleyi Kapattı

Fernando Muslera, bu sezon 17 hafta boyunca kalesini gole kapatarak kendi rekorunu geliştirdi. Ayrıca, yüzde 81 kurtarış yüzdesiyle Süper Lig'deki en yüksek orana sahip kaleci oldu.

Gol Makinesi Icardi

Mauro Icardi, 21 golle Süper Lig gol krallığı yarışında Edin Dzeko'nun önünde yer alıyor. Arjantinli forvet, Süper Lig kariyerinde oynadığı 4383 dakikada 43 gol ve 14 asistlik katkı sağladı. Her 77 dakikada bir gol atan Icardi, son altı maçta kaydettiği yedi gol ve iki asistle takımına kritik katkılarda bulundu ve şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray'ın en etkili silahlarından biri haline geldi.