Gündem

Diplomatik kaynaklar: "Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır

Bazı yayın organlarında Almanya harici ülkelerden vize almak için randevu sisteminin kapalı olduğu, randevular açıldığında da çoğunlukla bir ya da iki ay sonrasına randevu verildiği yönünde haberler çıkmıştı

29 Nisan 2024 14:38

Diplomatik kaynaklar, Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Kaynaklar, "Bazı yayın organlarında yer alan 'Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı' şeklindeki haber gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı. 

Bazı yayın organlarında Almanya harici ülkelerden vize almak için randevu sisteminin kapalı olduğu, randevular açıldığında da çoğunlukla bir ya da iki ay sonrasına randevu verildiği yönünde haberler çıkmıştı.

Diplomatik kaynaklar, söz konusu haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Kaynakların açıklaması şöyle: 

"Bazı yayın organlarında yeralan 'Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı' şeklindeki haber gerçeği yansıtmamaktadır. Temas edilen ilgili Büyükelçilikler vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarkabildiğini, bu sorunu aşmak için çalıştıklarını, ancak başvuruların kapatılmasının sözkonusu olmadığını bildirmişlerdir"