Dünya

Çocukların yemeklerine uyku takviyesi karıştırdıkları tespit edilen kreş çalışanları gözaltına alındı

Soruşturma altı aydır devam ediyordu

18 Mayıs 2024 15:28

ABD'nin New Hampshire eyaletinde dört kreş çalışanı, çocukların yemeklerine uyku takviyesi melatonş karıştırdıkları suçlamasıyla gözaltına alındı. Soruşturma altı aydır devam ediyordu. 

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, olay, eyalet başkenti Concord'a yaklaşık yarım saat mesafede yer alan bir kreşte yaşandı.

Manchester Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, yetkililerin kreşte 'güvenli olmayan uygulamaların' olduğu ihbarını alması üzerine Kasım 2023'te iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. Altı ay süren soruşturmanın sonunda, çocuklara melatonin maddesi verildiği kesinleşti. 

Kreş ruhsatsızmış

Soruşturma kapsamında, 52 yaşındaki kreş sahibi Sally Dreckmann, 51 yaşındaki çalışanı Traci Innie ve 23 yaşındaki çalışanları Kaitlin Filardo ve Jessica Foster gözaltına alındı.

Polis, konuya ilişkin açıklamasında "Çocukların yemeklerine anne-babalarının bilgisi ya da rızası olmadan melatonin eklenmiş" ifadelerini kullandı. Kreşte kaç çocuğa bu şekilde melatonin verildiği ve bunun ne kadar süre böyle devam ettiği henüz bilinmiyor. 

Bölgede yaşayanlar, mahallelerinde böyle bir kreş olduğunu bilmediklerini söyledi.

Melatonin, uyumaya yardımcı olmak için satılan bir takviye ancak çocuklar üzerinde uzun vadede nasıl bir etki gösterdiği yaygın olarak bilinmiyor.

Öte yandan, WBZ News'ün aktardığına göre, polis ayrıca Dreckmann'ın kreşinin ruhsatının da olmadığını tespit eti. New Hampshire yasalarına göre, aynı anda üçten fazla çocuğa bakılmadığı sürece eyalette ruhsat almadan kreş işletmek yasal bir uygulama.