Dünya

Çin, Britanya Savunma Bakanlığı'nın hizmet personeli bilgilerini mi hackledi?

Çin Dışişleri Bakanlığı "her türlü siber saldırıya kesin bir şekilde karşı çıktığını ve bunlarla mücadele ettiğini" ve "bu konunun diğer ülkeleri karalamak için siyasi olarak kullanılmasını reddettiğini" söyledi

07 Mayıs 2024 11:02

T24 Dış Haberler

Çin devletinin Britanya Savunma Bakanlığı'nı hacklediği iddia edildi. İddiaya göre Britanya'daki milletvekillerine bugün Savunma Bakanlığı'nı ilgilendiren ve hizmet personelini hedef alan büyük bir veri ihlaliyle ilgili bilgi verilecek. 

SkyNews'un haberine göre; Çin devleti, personel de dahil olmak üzere Savunma Bakanlığı çalışanlarını hacklemeye yönelik iki ya da üç girişimde bulunmakla suçlanıyor.

Siber saldırı, mevcut hizmet personeli ve bazı gazilerin bulunduğu bir bordro sistemine yapıldı. İfşa edilenler büyük ölçüde isimler ve banka bilgileri olarak açıklandı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Çin Dışişleri Bakanlığı "her türlü siber saldırıya kesin bir şekilde karşı çıktığını ve bunlarla mücadele ettiğini" ve "bu konunun diğer ülkeleri karalamak için siyasi olarak kullanılmasını reddettiğini" söyledi.

Avam Kamarası'nda görüşülecek

BBC'nin haberine göre Savunma Bakanı Grant Shapps bugün Avam Kamarası'nda bir açıklama yapacak ve etkilenen asker ve kadınları korumaya yönelik eylemleri de içeren "çok noktalı bir plan" ortaya koyacak.

SkyNews haberinde, Savunma Bakanlığı'nın son 72 saattir saldırının boyutunu anlamak için çalıştığı vurgulandı. Haberde, şu ana kadar yapılan incelemelerin herhangi bir verinin ele geçirildiğini göstermediği iddiası yer aldı. 

Çin Devlet Başkanı, Avrupa turunda

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Britanya'yı ziyaret etmeyecek olsa da şu anda Avrupa turunda.

Pazartesi gününü Paris'te geçiren Cinping, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte Pireneler'e gidecek.

Ardından Çarşamba günü Sırbistan'ı ve Perşembe günü de Macaristan'ı ziyaret edecek.