Gündem

Ankara’da vatandaşlık operasyonu: 'Yabancılara hileli ev satışı'ndan gözaltına alınan 40 kişi serbest

27 Nisan 2024 16:54

Orhan Bakırcı/T24

Ankara’da yabancı uyruklulara vatandaşlık almaları için usulsüz yollarla taşınmaz satışı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında çok sayıda müteahhidin de olduğu 85 kişi, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin lideri olduğu iddia edilen Sinan A. hakkında da ev hapsi kararı verildi.

TIKLAYIN - Ankara’da “vatandaşlık” operasyonu: Hileli ev satışı soruşturmasında 85 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, Afgan sığınmacılara vatandaşlık almaları için usulsüz yollardan taşınmaz satışı yapan gruba yönelik operasyonunda, önceki gün 85 kişi gözaltına alındı. Aralarında çetenin lideri olduğu iddia edilen S.A.’nın yanı sıra, Ankara’da faaliyet gösteren çok sayıda müteahhidin de bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 85 kişiden 40'ının Savcılık ifadesi ise bugün tamamlandı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli ile diğer 33 şüphelinin de tamamı yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çete lideri olduğu iddia edilen Sinan A.’ya ise ev hapsi kararı verildi.

Düşük değerli taşınmazlar yüksek bedelli gösterilerek satış yapılıyor

Çete üyelerinin, düşük değerli taşınmazları yüksek bedelli göstererek satış yaptığı ve bu satışlarda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı değerleme uzmanlarından sahte raporlar aldığı belirlendi. Vatandaşlığın kazanılmasının ardından, yasal süre geçtikten sonra, taşınmazların tekrar geri alındığı tespit edilmişti.