Tarihteki kritik CHP-AKP genel başkanları görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün bir araya geldi. Tarihteki diğer kritik CHP-AKP genel başkanları görüşmeleri neler?

02 Mayıs 2024 21:21

110

Tarihteki kritik CHP-AKP genel başkanları görüşmeleri

210

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün saat 16.05’te bir araya geldi. AKP ile CHP arasında sekiz yıl aranın ardından genel başkan düzeyinde buluşma oldu.

310

Bugün gerçekleşen tarihi görüşmenin ana gündem maddesi ise hükümetin, ülkenin kaderini şekillendirme noktasında ısrarcı olduğu yeni anayasa çalışmaları ve elbette seçim sonuçlarıydı. Erdoğan’ın CHP’nin desteğini beklediği, Özel’in ise “anayasaya tam sadakat” şerhi düştüğü yeni anayasa tartışmasının nasıl bir müzakereyle sonuçlanacağı merak konusu oldu.

410

CHP liderinin Erdoğan’ın masasına bırakacağı diğer gündemler arasında ise yargı krizi, ekonomik kriz, emekli maaşları ve hak ihlalleri de bulunuyordu. CHP liderinin aylardır dile getirdiği “en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi” önerisini de doğrudan Erdoğan’a iletmesi bekleniyordu.

510

Hayat pahalılığı, emekli ve memur aylıkları ve öğretmen atamaları gibi konular da diğer gündemler arasında oldu. İkili arasındaki saat 16.04'te başlayan görüşme 17.36'da sona erdi. İşte tarihteki diğer kritik CHP-AKP genel başkanları görüşmeleri:

610

2003: CHP’nin destek verdiği Anayasa değişikliği sonrası ilk kez Milletvekili seçilip Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olması sonrası TBMM’de CHP kulisini ziyaret ederek Deniz Baykal’a teşekkür etti.

710

2011: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, annesini kaybeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

810

2016: Kılıçdaroğlu’na Artvin’de düzenlenen suikast girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “geçmiş olsun” telefonu.

910

7 Haziran 2015 sonrası CHP-AK Parti koalisyon temasları öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil Deniz Baykal’ı arayıp görüşmek için davet etti.

1010

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.