Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı’nın programına katıldı

“Ablalarıma babalarının kim olduğunu açıklamanı istiyorum”

18 Nisan 2024 06:39

110

Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı’nın programına katıldı

210

Metin Akpınar’ın kızı olduğu ortaya çıkan Duygu Nebioğlu, en son 2010 yılında görüştüğü annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı. Dayısının itirafı ile gerçek babasını öğrendiğini söyleyen Nebioğlu "Çocukluğum boyunca Metin Akpınar'ın filmleriyle büyüdüm. Kızı olduğumu söylediğimde benzerliğim onu da şaşırttı. Ancak başkalarına babalık yapan adam bize babalık yapmadı" ifadelerini kullandı.

310

Nebioğlu, geçen günlerde annesini bulmak için Müge Anlı'ya çağrı yapmıştı. Annesi ile en son 2010 yılında görüştüğünü söyleyen Duygu Nebioğlu şunları kaydetti:

410

"Babamın Metin Akpınar olduğunu yeni öğrenmiştim o zaman. Annem Almanya'da yaşadığı için, görüntülü konuşmuştuk. Karşılıklı çok gözyaşı da döktük. Ama bir daha ne aradı ne de sordu. Dayımlarım ve teyzemlerin üzerinden de ulaşamıyorum.

510

Annesi öldüğünde Türkiye'ye geldi ama benden gizlediler. Bizimle görüşmek istemiyor. Ben annemi bulmak istiyorum. Annemi bulmak için Müge Anlı'dan yardım istiyorum. Ancak onun bulabileceğine inanıyorum. Annemin 6 çocuğu var. İkisi Almanya'daki evliliğinden. 4 kardeşim de benimle aynı kaderi yaşadı. Evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu var annemin.”

610

Nebioğlu'nun çağrısına kulak veren Müge Anlı, genç kadını annesini bulmak için canlı yayına çağırdı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Nebioğlu, Metin Akpınar filmleriyle büyüdüğünü dayısının itirafıyla Metin Akpınar'ın babası olduğunu öğrendiğini anlattı:

710

"Ben anneme ilk 2007 yılında ulaştım telefonla görüştüm. Anneme o zaman sormuştum ancak babamın kim olduğunu bana söylememişti. Bana kızdı 'Sen ne saçmalıyorsun' deyip telefonu kapattı. 3 hafta sonra döndü adını hatırlamıyorum diyerek konuşmak istemediğini söyledi. Ben de ona yüklenmek istemedim. Antalya'da Metin Akpınar ile bir araya gelip ona kızı olduğumu söyledim. Kendisine olan benzerliğim onun da çok dikkatini çekti. İhtiyacım olduğu dönemlerde bana maddi yardımlarda bulundu. Ancak Metin Akpınar'a yakışır şekilde bana yardımcı olmadı, hayatımı düzene koymadı.”

810

Müge Anlı ise Almanya'da yaşayan Suphiye Orancı'ya seslendi. Anlı, "Bu çocukların yanında olmak durumundasınız. Kızlarınıza babalarının kim olduğunu söylemek zorundasınız. Kızlarınız sizi bir anne olarak istiyor. Bu çocuklar daha kaç kişiye babalık davası açacak? Neden ortaya çıkıp söylemiyorsunuz? Mektupta evliler demişsiniz. Sizin Uğur Dündar'a babalık davası açan kızınızın yaşına baktığınızda Dündar o sırada bekar. Kızınıza da günah değil mi gitmiş o isme babalık davası açmış. Zaten yıllarca neler yaşamışlar" dedi.

910

Annesini neden bulmak istediğini canlı yayında açıklayan Duygu Nebioğlu, Suphiye Orancı'ya seslendi. Nebioğlu şunları söyledi: “45 gün sonra 36 yaşına gireceğim. Yıllardır bir şekilde sessiz kaldın biz bunlarla uğraşırken hayatlarımızdaki eksik noktayı ararken sen bunları yok saydın.. Neyden korktun neyle yüzleşmek istemedin bilmiyorum ama bana anlatmanı istiyorum. Ben artık 36 yaşında bu hikâyeyi geride bırakmak kendi hayatıma devam etmek istiyorum. Torunların var artık onları benimsemen gerekiyor. Belirsizliğin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ekranlara çıkmasan bile bana ulaş biz bir şekilde Müge Anlı'nın da ayarlayacağı şekilde yüzleşmek istiyorum ablalarıma babalarının kim olduğunu açıklamanı istiyorum. Bu son noktaydı benim için umarım bu çağrıma yanıt verirsin buradan umutsuz bir şekilde ayrılmak istemiyorum. Biz bir araya geldiğimiz zaman ne kadar güçlü olduğumuzu göreceksin.”

1010

Suphiye Orancı'nın Almanya'da yaşayan bir arkadaşı olan Merve Kutlay da canlı yayına bağlandı. Orancı'nın Düsseldorf'a yakın küçük bir kasabada yaşadığını söyleyen Kutlay, "Türkiye'deki kızlarından hiç bahsetmedi. Biz de çok olduk" dedi.