Ekonominin nabzı | Finans yazarlarının gündeminde ne var?

Ekonomi yazarlarının piyasadaki gelişmelere ilişkin analizlerini ve değerlendirmelerini, merak edilen sorulara ilişkin cevaplarını sizler için derledik. İşte ekonomi yazarlarının bugün yazdığı yazılardan öne çıkanlar...

29 Mart 2024 09:24

16

İbrahim Kahveci - Karar: Acaba TÜİK İsrail ajanlığı kurumu olmasın! Mesela TÜİK MOSSAD’ın bir yan kuruluşu olabilir mi! Neden şaşırıyoruz ki, TÜİK verilerini kullananlar için FETÖ-PKK ve son olarak İsrail ajanlığı suçlamasını yapıyoruz ya… Daha ne olsun.

26

Alaattin Aktaş - Ekonomim: Erdoğan, Şimşek için "İtimadım var" sözünü öyle görünüyor ki bulunulan ortam gerektirdiği için söyledi. Yoksa o da Şimşek'in kendisi için sık sık dile getirdiği destek sözünün karşılığı olarak mı itimat duyduğundan söz etti, onu bilemeyiz tabii ki. Ama Şimşek'in Erdoğan için sık sık "Desteği var" sözünü dile getirmesi, Erdoğan'ın da Şimşek için "İtimadım var" demesi sanki kafalarda soru işareti oluşmasına yol açıyor gibi.

36

Murat Muratoğlu- Sözcü: Ülkedeki ekonomistlerin yegane umudu Mehmet Şimşek şu sıralar seçim mitinglerinde oy toplama derdinde... Pek de umurunda değil neler oluyor ekonomide...Kimse de sormuyor; "Hazine ve Maliye Bakanı niye halka seslenir?" diye... Dünyada kaç ülkede miting yapıyordur Hazine ve Maliye? Ben soruyorum işte... Mehmet Bey ne işiniz var kürsüde?

46

Erdal Sağlam - 10Haber: Merkez Bankası'nın 5 puanlık faiz artışıyla duraklayan döviz rezervlerindeki erime yeniden başladı. Çarşamba günü rezervdeki erime 1 milyar doları bulurken, swap hariç kamu dahil net rezervler eksi 75 milyar dolara indi.

56

Naki Bakır- Dünya: Yerel seçimlere günler kala açıklanan “ekonomik güven endeksi”, tüketiciler başta olmak üzere ekonomik birimler ve sosyal kesimlerin ortalama güven düzeyinin mart ayında önceki aya göre biraz yükselmekle birlikte, bir önceki seçimin yapıldığı Mayıs 2023’teki düzeyin hala çok altında olduğunu ortaya koydu.

66

Barış Soydan - 10Haber: Ocakta dış ticaret açığı geçen yıla göre yüzde 56.4 azalarak 6.2 milyar dolara indi. Bu da cari açığı azalttı. Peki ithalat nasıl düştü? Geçen yıl ocakta 5.2 milyar olan altın ithalatının bu yıl 1.3 milyar dolara düşmesi sayesinde.