2024'ün en iyi bütçe dostu 9 balayı rotası

Evlenmek pahalı bir iştir. Bütün bu kutlamalardan sonra, uygun bütçeli bir balayı yapmak istiyorsanız size uygun 9 balayı destinasyonu...

26 Nisan 2024 13:24

110

2024'ün en iyi bütçe dostu 9 balayı rotası

210

1. Riviera Maya, Meksika: Latin Amerika'nın lezzetlerine keyifli bir dalış için Riviera Maya'yı tercih edebilirsiniz. Fiyatlar Meksika'nın diğer bölgelerine göre yüksek ancak Kuzey Amerika veya Avrupa standartlarına göre düşük.

310

2. Güneybatı Hindistan: Hindistan cep yakmayan potansiyel romantik maceralarda öne çıkıyor. Hem Kerala'nın güneybatı kıyısı hem de Goa, bu iki sakin eyalet, ılık kumlu plajlara ve sağlıklı yaşam (bütünsel şifa tekniği Ayurveda'nın merkez üssü Kerala'dadır ve üstte çift kişilik odalar vardır) için gidilecek yerlerdir.

410

3. Havana, Küba: Sürprizlerle dolu bir balayı için Küba'yı seçebilirsiniz. Adanın caz, rumba, salsa ve Buena Vista Social Club'dan oluşan müziğine kapılmayı öğrenerek daha sonra Havana'nın malecón'unu (sahil gezinti yeri) ve eski kenti La Habana Vieja'yı dolaşabilirsiniz.

510

4. Budapeşte, Macaristan: Dünyanın doğal termal şifalı sularına sahip tek başkenti olarak biliniyor. Budapeşte'deki çok sayıda gösterişli hamam, 118 pınarın akıntılarını yakalıyor. Buda Kalesi'ne veya Castle Hill'in tepesindeki kuleli Balıkçı Tabyası'na doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Haziran, sıcak sıcaklıklar ve temmuz ve ağustos aylarına göre daha az kalabalık olması nedeniyle ziyaret etmek için iyi bir aydır. Yerel folklorun renkli bir kutlaması olan Tuna Karnavalı da haziran ayında düzenleniyor.

610

5. Girit, Yunanistan: Eğer aradığınız Avrupa güneşi ve deniziyse Girit, daha sıcak havası, daha güzel plajları ve genel olarak daha ucuz fiyatlarıyla Yunanistan'ın bu bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Theseus ve Minotaur efsanesiyle bağlantılı Knossos'un görkemli kalıntılarını keşfetmek için doğuya yolculuk yapabilirsiniz. Tatil sezonunun erken ve geç dönemleri (Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim), tatil kalabalıkları olmadan Girit'i ziyaret etmek için iyi aylardır.

710

6. Marakeş, Fas: Şık ve geleneksel olarak bilinen Marakeş, Fas'ın en çekici şehirlerinden biridir. Muhtemelen Afrika'nın en iyi bütçeli balayı destinasyonu olan kıtanın ilk Kültür Başkenti, yeni evliler için ideal olabilir. Dünyanın en romantik bahçelerinden biri olan, kaktüslerle bezeli Jardin Majorelle'de yürüyüşe çıkabilirsiniz. Planlama ipucu İlkbahar ve sonbahar, bunaltıcı yaz sıcaklıklarından kaçınmak için Marakeş'i ziyaret etmek için en iyi zamandır.

810

7. Luang Prabang, Laos: Kuzey Laos'ta Mekong ve Nam Khan nehirlerinin birleştiği noktada yemyeşil dağ eteklerinde saklı Luang Prabang, yeni evliler için uygun olabilir. Pastoral Çinhindi villaları. Zengin bir şekilde dekore edilmiş, pagoda benzeri Budist tapınaklarından oluşan, UNESCO tarafından korunan mimari... Planlama ipucu Laos'a ekim veya kasım gibi yağışlı mevsimin bitiminden sonra varırsanız, yemyeşil manzara sizi karşılayacaktır.

910

8. Kuzeybatı Dağlık Bölgesi, İskoçya: İskoçya'nın Edinburgh ve Loch Ness gibi daha geleneksel turistik noktalarından sapın ve bunun yerine kuzeye, Avrupa'nın en uzak ve en seyrek nüfuslu bölgelerine doğru bir rota çizebilirsiniz. Yürüyüşlerinizi Eilean Donan gibi romantik bir kaleyi ziyaret ederek taçlandırabilirsiniz. Burada bir balayı her zaman açık hava odaklı olacaktır, bu nedenle mayıs ve eylül aylarının genellikle turistlerin yoğun sezonundaki (temmuz ve ağustos) aylara göre daha kuru ve güneşli aylar olduğunu bilmek faydalıdır.

1010

9. Buenos Aires, Arjantin: Tango dansının can damarı olduğu, Güney Amerika'nın kendine özgü Paris'i... Antika dükkanları ve doğaçlama dans gösterileriyle bohem San Telmo'nun koloni dönemi sokaklarında dolaşabilirsiniz. Eşinizle şık bir kafede merienda'nın (çay saati) tatlı geleneğine katılabilirsiniz. Planlama ipucu İlkbahar (eylül-kasım), havalar çok ısınmadan ve yerel halk sahile gitmek üzere şehri terk etmeden önce ziyaret etme zamanıdır. Kaynak: Lonely Planet