Gündem

Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin, ifadesini paylaştı: Bizi Berlin’den Ankara’ya getiren adalet(!) Ankara’daki ülkücü katili FETÖ'cüleri ayağına getiremiyor!

15 Mayıs 2024 19:55

T24 Haber Merkezi

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin, sosyal medyadan Ateş cinayetine ilişkin verdiği ifadeyi paylaştı. Zengin, yaptığı paylaşımda, "Bizi bir telefon ile Berlin’den Ankara’ya getiren adalet(!) Ankara’daki Ülkücü katili FETÖ'cüleri bir türlü ayağına getiremiyor!" ifadelerini kullandı.

"10 yaşında bir kız çocuğu ile iddianamedeyim"

Zengin, aynı süreçte MHP'te birlikte görev yaptığı Ateş'in öldürülmesinin ardından verdiği ifadeyi sosyal medyada paylaştı. Zengin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bizi bir telefon ile Berlin’den Ankara’ya getiren adalet(!) Ankara’daki Ülkücü katili FETÖ'cüleri bir türlü ayağına getiremiyor! 10 yaşında bir kız çocuğu ile iddianamedeyim. Türk Kamuoyuna saygılarımla…"

"Ateş'e karşı husumet böyle başladı..."

Zengin'in ifadesinde, Olcay Kılavuz'un görevden alınmasının ardından Ateş'in parti özel kalem müdür yardımcısı Akın Yavuz'un referansı ile göreve getirilmesi sonucunda Ateş'e karşı husumetin başladığını düşündüğü bilgisi yer aldı. İfadesinde, Ateş ile sık sık görüştüğünü ifade eden Zengin, Ateş'in, kendisinin görevden alınması yönünde çalışmalar yapıldığını kendisine anlattığını söyledi. 

"Cinayet Lefzan'ın üzerine yıkılmaya çalışılıyor; Ateş Çep'i tanımıyor"

Zengin'in X hesabından da paylaştığı ifadesinde, Sinan Ateş suikastinin Ahmet Yiğit Yıldırım önderliğinde, İzzet Ulvi Yönter, Olcay Kılavuz ve Nevzat Ünlütürk tarafından organize edildiğinden emin olduğu, Yıldırım ile Ömer Lefzan arasında eskiye dayalı bir husumet nedeniyle de cinayetin Lefzan'ın üzerine yıkılmaya çalışıldığını söylediği görüldü. Zengin'in ifadesinde, Ateş'in Doğukan Çep ile herhangi bir tanışıklığı ve husumeti bulunmadığını söylediği bilgisi de yer aldı.

Zengin, ifadesinin sonunda kızını Türkiye'ye gelip gittikçe gördüğünü de söyledi.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden 'görev tamam' pozu!

TIKLAYIN - Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

TIKLAYIN - İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz'un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

TIKLAYIN - T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

TOLGA ŞARDAN - Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

CANDAN YILDIZ - Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.