Kültür-Sanat

Müzeler Haftası başladı: Bakanlık ve İBB'ye bağlı müzelerde indirim

18 Mayıs 2024 18:54

Müzeler haftası başladı. 18-24 Mayıs haftası boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzeler indirimli bir şekilde ziyaret edilebilecek. Efes Deneyim Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı indirimin olduğu müzeler arasında.

Dünyada 1977 yılından beri var olan Uluslararası Müzeler Günü, Türkiye’de de 1982’den itibaren çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl 18 Mayıs’ta kutlanan bu özel gün çerçevesinde hafta boyunca etkinlikler düzenleniyor. Bu yılki kutlamaların teması ise Müzelerde Eğitim ve Araştırma. Türkiye genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelere Müze Kart ile bir yıl boyuna sınırsız erişim mümkün. Bununla birlikte yakın zamanda açılan Efes Deneyim Müzesi ve Ayasofya Deneyim Müzesi ise bu uygulamanın dışında.

Müzelerin yanı sıra İstanbul Kitapçısı da indirimli

Müzeler Haftası çerçevesinde her iki deneyim müzesini 24 Mayıs’a kadar yüzde 50 indirimle ziyaret etmek mümkün. Türk-İslam Eserleri Müzesi’nin yanındaki Ayasofya Deneyim Müzesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yapının tarihinin yanı sıra sahip olduğu eserlerin de sergilendiği yeni bir konsept müze olma özelliği taşıyor. Geçen yıl İzmir’in Selçuk ilçesinde açılan Efes Deneyim Müzesi de benzer bir konseptle hizmet veriyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeleri de Müzeler Haftası vesilesiyle 24 Mayıs’a kadar indirimli ziyaret mümkün. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesi yüzde 20 indirimle ziyaret edilebilecek. Üstelik bir bilet alındıktan sonra 25 gün boyunca geçerli olacak. Bununla birlikte İstanbul Kitapçısı da 18-24 Mayıs tarihleri arasında yüzde 25 indirim uygulanacak.