Politika

Mehmet Tezkan: İktidarın sözlerine değil, faşizme kayan icraatlarına bakın!

"Siz bakmayın Erdoğan’ın siyasette yumuşama dönemi başladı sözlerine"

17 Mayıs 2024 07:47

Halktvcomtr yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde, Türkiye'nin 22 yıllık iktidarının anayasal değişikliklerle ve referandumlarla tek adam rejimini güçlendirdiğini ve özgürlük alanlarını daralttığını vurguladı. Tezkan, "22 yıldır ülkeyi yöneten, üç kez referandumda Anayasa değişikliği yapan, tek adam rejimini getiren iktidar, koltuğunun sallandığını, altından kaydığını anlayınca daha sertleşir diyordum… Ben demiyordum… Siyasal tarih böyle diyordu… Aynen böyle oluyor; tarihte yazıldığı gibi… Siz bakmayın Erdoğan’ın siyasette yumuşama dönemi başladı sözlerine… Siz bakmayın iktidar medyasının gece gündüz siyasette yeni anlayış nutuklarına… İktidarın icraatına bakın… Sözüne değil icraatına…" ifadelerini kullandı.

Tezkan yazısında, Erdoğan'ın sözlerinin aksine hukukun üstünlüğünün zayıflatıldığını ve demokrasinin rafa kaldırıldığını ele alarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın liyakat yerine pazarlıkla atanmasının yargı bağımsızlığının tehlikede olduğunu gösterdiğini belirtti. 

Etki ajanlığı yasasının getireceği tehlikelerden de bahsederek, bu yasanın basın özgürlüğünü ve araştırmacı gazeteciliği büyük ölçüde kısıtlama potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Tezkan, bu yasa ile haber yapmanın ve gerçeği araştırmanın suç haline gelebileceğini belirtiyor.

"22 yıldır ülkeyi yöneten, üç kez referandumda Anayasa değişikliği yapan, tek adam rejimini getiren iktidar, koltuğunun sallandığını, altından kaydığını anlayınca daha sertleşir diyordum…

Ben demiyordum…

Siyasal tarih böyle diyordu…

Aynen böyle oluyor; tarihte yazıldığı gibi…

Siz bakmayın Erdoğan’ın siyasette yumuşama dönemi başladı sözlerine…

Siz bakmayın iktidar medyasının gece gündüz siyasette yeni anlayış nutuklarına…

İktidarın icraatına bakın… Sözüne değil icraatına…

Erdoğan’ın son on yıldır ne söylediyse tersini yaptı.

Daha çok özgürlük dedi…

Özgünlüklerin alanını daralttı…

Üstünlerin değil hukukun üstünlüğünü getireceğiz dedi…

Ortada hukuk kalmadı…

Demokrasinin en mükemmeli bizde olacak. Arı misali her çiçekten bal alarak, her ülkenin yönetim sisteminin en iyi uygulamasını ülkemize getireceğiz dedi…

Tek adam rejimi kurdu; demokrasiyi rafa kaldırdı…

Kuvvetler ayrılığını güçlendireceğiz diye Anayasa değişikliği yaptı; kendisini tek kuvvet ilan etti…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.